TRIMITE UN EMAIL

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Subiectul

Mesaj

 

 

AŞEZARE  GEOGRAFICĂ

Oraşul Miercurea Ciuc, reşedinţa judeţului Harghita, se situează la ieşirea Depresiunii Ciucului de Mijloc. Panorama regiunii este dominată în partea de vest de masivul vulcanic de o înălţime care variază între 1710 şi 1758 metri a Munţilor Harghita. Depresiunea are o formă destul de neregulată deoarece cursul şerpuitor al Oltului se ghidează strâmt după masivul Munţilor Harghita, divizând astfel depresiunea în mod asimetric, lăsând o parte mult mai mare părţii estice. Aici se găsesc cele mai multe localităţi ale depresiunii. Miercurea Ciuc se întinde pe terasamentele din partea stângă a Oltului, la poalele nordice ale Marelui Şumuleu.

CLIMA

Clima oraşului, a regiunii este temperată, cu un caracter uşor continental. Cea mai importantă caracteristică a climatului depresiunii este încălzirea mai puternică, la fel şi inversiunile de temperatură caracteristice în timpul iernii dar de multe ori şi în timpul toamnei sau al primăverii. Acestea se manifestă prin faptul că iarna aerul rece se adună în depresiune şi răceşte temperatura din ce în ce mai mult, în timp ce pe marginile munţilor se pot măsura valori de temperatură mult mai ridicate.

DIRECŢII DE ACCES

Cu maşina:

Din direcţia trecerii de frontieră Biharkeresztes – Oradea:
– pe drumul european cu marcat E60, pe traseul Oradea – Cluj-Napoca – Târgu Mureş – Bălăuşeri. Din Bălăuşeri, pe drumul naţional marcat 13A pe traseul Sovata – Odorheiu Secuiesc – Miercurea Ciuc (399 km).

Din direcţia trecerii de frontieră Nădlac – Arad:

– pe drumul european marcat E68 pe traseul Arad – Deva – Sebeş. De la Sebeş pe drumul european marcat E81 pe traseul Alba Iulia – Teiuş, apoi pe drumul naţional marcat 14B pe traseul Teiuş – Blaj – Mediaş –Sighişoara. De la Sighişoara până la Vânători mergând pe drumul naţional marcat E60 ne îndreptăm spre drumul naţional marcat 137 şi mergem pe traseul Cristuru Secuiesc – Odorheiu Secuiesc. De la Odorhei până la Miercurea Ciuc mergem pe drumul naţional 13A (429 km).

Din direcţia Bucureşti:
– pe drumul marcat DN1 până la Braşov apoi pe drumul naţional marcat 11 până la Chiciş. De la Chiciş pe drumul naţional marcat 12 pe traseul Sfîntu Gheorghe – Băile Tuşnad – Miercurea Ciuc (260 km).

Cu trenul:
– oraşul Miecurea Ciuc are o staţie de cale ferată, prin oraş trec atât curse internaţionale cât şi locale. Mersul trenurilor valabil poate fi găsit pe pagina www.cfr.ro.

Cu avionul:
– În zona noastră sosesc curse internaţionale pe aeroporturile din Bucureşti (255 km), Târgu Mureş (135 km) şi Cluj (225 km).

 

HĂRŢI